6 Načina kako Povećati Grudi

povecanje-grudi

Mnoge žene danas maštaju o tome kako da uvećaju grudi, koji sve načini za to postoje i koji od njih je najbolji. U ovom tekstu saznaće  kako povećati grudi sa 6 nehirurških metoda, pa na njima ostaje da odaberu onaj koji smatraju da je najodgovarajući za njih.

Polazimo od toga da, naravno, svaka savremena žena želi da ima lepu figuru. Ali, nažalost, nisu sve pripadnice lepšeg pola obdarene veličanstvenim oblicima, a sada konkretno govorimo o grudima. Neke žene imaju vrlo male mlečne žlezde, kod nekih su srednje razvijene, dok ima i onih zaista obdarenih. Sa druge strane, kada su u pitanju ženske grudi, sama veličina nije od presudnog značaja, već je poželjno da imaju lep i privlačno zaokružen oblik.

Prema statistikama, svaka druga žena koja ima male grudi želela bi da ih uveća. Istovremeno, 70% žena ne želi da se podvrgne plastičnoj operaciji za uvećanje grudi.

Srećom postoji mnogo različitih načina i tehnika koje omogućavaju barem lagano uvećanje, pa čak i zatezanje grudi sa ili bez operacije. Pa da krenemo…

Kako uvećati grudi bez plastične operacije

Bez sumnje, postoje načini za uvećanje ženskih grudi bez plastične operacije. Naravno, nema ih mnogo, ali ako pratite sledeće savete, možete postići odredjene rezultate. Dakle, osnovi načini povećanja grudi bez operacije su:

  1. Masaža grudi – Kontinuirana masaža grudi poboljšava cirkulaciju krvi, što nakon odredjenog vremena rezultira uvećanjem grudi. U ovom slučaju dobri rezultati mogu se postići pomoću vakumske masaže i kontrastnog tuširanja (toplo-hladno).
  2. Fizikalne vežbe – Specijalne vežbe za grudi zapravo pomažu da se značajno povećaju čvrstina i elastičnost mlečnih žlezda, a vizuelni efekat se ogledava u tome kao da je došlo do uvećanja grudi. Uostalom, dobro je poznato da ženske grudi s godinama počinju padati, a fizikalne vežbe će vam pomoći da to izbegnete.

Pa evo jedne koja će vam pomoći da učvrstite i podignete grudi: Sedite na stolicu, poravnajte ledja i sastavite dlanove ispred grudi (kao kada se molite). Pritisnite čvrsto dlan o dlan i istovremeno podignite laktove koliko možete, kako bi se mišići grudi zategnuli, što ćete odmah i sami primetiti. Ostanite u tom položaju 10-tak sekundi, a zatim razdvojte dlanove. Ponovite ovu vežbu najmanje 4 puta i praktikujte je svakodnevno.

  1. Ishrana – Postoji niz namirnica koje utiču na rast grudi (mahunarke, zeleno lisnato povrće i avokado, na primer).
  2. Odeća – Neki odevni predmeti mogu vam pomoći da postignete vizuelno uvećanje grudi, ali to je samo vizuelni efekat. Specijani grudnjaci, uzane majice, korseti koji podižu grudi i čine da izgledaju veće… Medjutim, ovakva vrsta odeće se ne preporučuje za svaki dan, jer takve stvari nisu zdrave, zbog toga što narušavaju cirkulaciju krvi u grudima.
  3. Hormonska terapija – Postoje lekovi u čijoj osnovi su hormoni koji utiču na uvećanje grudi. Ali ovakve metode nisu nimalo bezazlene i ne smeju se uvoditi bez konstantnog nadzora lekara.
  4. Minimalno invanzivne hirurške metode – Ako se obratite profesionalcima mogu vam preporučiti razne minimalno invanzivne metode iz sfere estetske hirurgije, koje ne zahtevaju odlazak pod nož, to jest plastičnu operaciju. Ti postupci mogu uključivati delovanje struje ili laserskih zraka, kao i razne postupke ubrizgavanja posebnih seruma, koktela ili čak sopstvenog masnog tkiva, koji za rezultat daju uvećanje grudi.

Uvećanje grudi plastičnom operacijom

Uvećanje grudi je jedan od postupaka estetske hirurgije kojim se povećava veličina grudi i uopšteno poboljšava oblik dojke. To se obično izvodi kroz postavljanje silikonskih ili fizioloških implantata. Iz perspektive plastičnog hirurga, krajnji cilj povećanja grudi je ne samo povećanje prirodnih proporcija pacijenta, već i stvaranje simetričnog i estetski ugodnog profila dojki. Svaki takav postupak je precizno prilagodjen individualnim potrebama pacijenta, a plastični hirurg je taj koji odlučuje kakva vrsta operacije je najprikladnija za pojedinog pacijenta.

Povećanje grudi hirurškim zahvatom je svakako najefikasniji postupak za ispravljanje svih deformacija dojki.

Plastična hirurgija dojke podrazumeva rezove na telu, a u većini slučajeva i opštu anesteziju. Budući da je ovde u pitanju ozbiljna intervencija, sasvim je razumljivo što nisu sve žene spremne na takav poduhvat.

Bez obzira na sve, svaka žena, pa i ona koja je potpuno spremna da se podvrgne operaciji uvećanja dojke, na prvom mestu treba da vodi brigu o svom zdravlju. Pri tom mora znati da anestezija nije potpuno bezopasna za sve, te da se nakon plastične operacije mogu javiti i odredjene komplikacije. Osim toga, neke žene imaju kontraindikacije za takvu vrstu operacije.

Stoga, za takve žene, jedini način da stepen rizika smanje na minimum jeste pažljiv i pametan izbor anesteziologa i hirurga sa iskustvom i klinike sa svom potrebnom opremom. Jedna od njih je svakako Atlas Estetika iz Beograda gde možete zakazati besplatan 3D pregled kako mog izgledati vaše grudi.

Pa ukoliko vam estetska hirurgija nije bauk i odlučili ste se za najefikasniji način uvećanja grudi plastičnom operacijom, zakažite konsultacije sa vrhunskim stručnjacima na: +381 11 785 88 88.

PR

1 comment on “6 Načina kako Povećati Grudi”

  1. O majko, prvi put čujem da postoje hormonske terapije za uvećanje grudi… pa zašto žene. Ja ne mogu više da razumem tu pomamu za menjanjem fizičkog izgleda do te mere da svi ličimo jedni na druge, a svi kolektivno plastične lutke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Popunite *

Sadržaji na sajtu su informativnog karaktera i ne mogu biti zamena za stručni medicinski savet.
Tech Nerd theme designed by Siteturner