5 sastojaka koji efiksan anticelulit gel mora da ima

Rešili ste da pobedite celulit i uklonite neravnine sa vaše kože? Anticelulit gel je obično prva, nejjednostavnija i najjeftinija metoda kojoj pribegavamo u tim situacijama. Njihov izbor je veliki.

Koža bez celulita

Pitanje je – da li je dobar bilo koji gel protiv celulita ili među njima postoje bitne razlike?

Najbolji gel protiv celulita sadrži kombinaciju probranih aktivnih i potpuno prirodnih sastojaka. “Celuleks “ gel je jedan od njih.

Šta je celulit?

Obrni-okreni, o celulitu se i ne znaju konkretne činjenice. Jedni tvrde da nastaje gomilanjem masnih naslaga, drugi da je on samo gomila toksina. Jedina konkretna stvar koja se zna jeste činjenica  da je on široko rasprostranjen problem estetske prirode koji pogađa uglavnom žene. Zapravo, smatra se da ga imaju skoro sve žene, odnosno bar 90% njih.

A šta je tačan uzrok njegove pojave?

Celulit i gojaznost su neraskidivo povezani pa se smatra da je je za njegov nastanak kriva loša ishrana i višak masnih naslaga. Ovo salo se kod žena gomila ispod kože u potkožna vlakna koja su specifično isprepletena, pa samim tim onemogućavaju njegovo ravnomerno raspoređivanje pod kožom. Otuda krvržice i neravnine većeg ili manjeg obima.

Ali celulit imaju i mršave osobe!

Kao drugi uzrok pojave celulita pominju se toksini i njihovo zadržavanje u telu. Da li je onda celulit opasan po zdravlje, osim što nije prijatan za oko? Ako imamo ovaj uzrok u vidu, postoje sumnje za to, jer gomilanje toksina u telu neće doneti ništa dobro i povećava šanse da se u telu stvori neka upala.

A možda je uzrok u tome što ste žensko?

Iako ga u manjoj meri imaju i muškarci, celulit je pretežno ženski problem, pa se smatra da ulogu u njegovom nastanku ima i estrogen – ženski polni hormon.Višak estrogena nije samo povezan sa kožom poput pomorandžine kore, već i sa mnogo opakijim bolestima kao što je rak dojke.

Celulit je složen problem, sa nejasnim uzrokom i sumnjivim posledicama pa i rešenje protiv celulita zahetva složenu formulu.

Jednu takvu formulu najbolje je spakovati u gel protiv celulita.

5 važnih sastojaka u anticelulit gelu

Kada krenete u potragu za pravim gelom protiv celulita, ustanovićete da cene jako variraju. Isto tako variraju i iskustva korisnika. Ipak, ako imate na umu da celulit  može bit posledica nagomilanih toksina pod kožom, veoma je važno da pre svega birate anticelulit gel koji je 100% prirodan.

Šta treba da sadrži jedan takav gel da bi bio efikasan?

Bršljan protiv celulita

Bršljan je biljka koja ima najširu primenu na ovom polju i čest je sastojak gelova, krema i ulja za celulit . To je zimzelena biljka iz roda loza. Penje se uz drveće, ograde i zidove, a mnogi zaziru od njega jer je otrovan. Ipak, treba imati na umu da su mnogi otrovi lek u normalnim količinima i ako se primenjuju za spoljašnju upotrebu.Važi i obrnuto, mnogi lekovi će vas otrovati ako sa njima preterate.

Bršljan
Bršljan

Ne treba da se plašite bršljana . Njegova moć u borbi protiv celulita  leži u posebnim jedinjenima koja se nazivaju saponini. Ova jedinjenja pomažu drugim  komponentama da se apsorbuju kroz kožu i potpomažu eliminaciju toksina i masnih naslaga iz potkožnog tkiva.

Saponini razlažu masti pa one odlaze u krvotok i iskoriste se kao energija ili se eliminišu iz tela. Bršljan i njegovi aktivni sastojci podstiču mirkocirkulaciju i protok limfe. Na ovaj način sprečavaju zadržavanje vode i toksina u telu i time eliminišu uzroke pojave celulita, ma šta smatarmo da su oni – masne naslage ili otpad.

Arnika

Arnika je cvet žute boje koji ima jak koren i stabljiku i koristi se kod lečenja oteklina, bolova, modrica i slično. Zapravo, arnika omogućava koži i tkivu da zaceli. Baš kao što ni bršljan nije bezbedan za internu upotrebu, tako to nije ni arnika. Za spoljašnu upotrebu, kako inače i koristimo  anticelulit gelove,  arnika je potpuna bezbedna.

Anrika
Anrika

Smatra se da ulje arnike potpomaže da se preuzme kontrola nad estrogenom čija ravnoteža je veoma bitna za održavanje telesne težine. Ova biljka stimuliše beta receptore koji potpomažu razgradnju masti, a time i razbijanje celulita.

Arnika podstiče proizvodnju kolagena koji je važan za izgradnju kože i elastičnih vlakana, pa pored celulita smanjuje i vidljivost strija. Sve u svemu, treba da bude nezaobilazan deo anticelulit gelova.

Kora hrasta

Još jedan aktivni sastojak koji treba da bude deo dobrog i efikasnog anticelulit gela jeste i kora hrasta. Možete je nabaviti u biljnim apotekama ili krenuti u nabavku u prirodu, ali je bitno da znate kada se to radi. Naime, ona se skida onda kada drvo ne lista, ali ne i onda kada sasvim miruje. Najbolje je skinuti koru sa hrasta pre samog listanja u rano proleće, ili odmah posle opadanja lišća, u jesen.

Kora hrasta
Kora hrasta

Ono što ovaj sastojak čini posebnim i neophodnim u borbi protiv celulita jesu naravno njegovi aktivni sastojci, a to su tanin i kvercetin. Kvercetin jača krvne sudove i on ovde igra sporednu ulogu. Tanin je važniji . On se vezuje za proteine u tkivima kože i jača ih , i čini ih otpornijim. Kroz ovakvo, jače tkivo, masti i toksini teže prodiru i manje su vidljivi. Kora hrasta ne uništava celulit, već je više mera preventive.

Divlji kesten

Divlji kesten možda nije jestiv u jesen, ali nije sasvim beskorisno drvo i beskorisna prirodna kopija svoje pitome varijante.  Naprotiv, vrlo je lekovit i posebno dobar u borbi protiv celulita.

Divlji kesten
Divlji kesten

Možete sami napraviti tinkturu od divljeg kestena tako što ćete rastopiti iseckane plodove u  alkoholu, a zatim istu redovno utrljavati u kožu. Ipak, možda je jednostavnije da nabavite gel protiv celulita koji, pored ostalih sastojaka koje smo naveli, ima i ekstrakt divljeg kestena.

Zašto je dobar divlji kesten?

On je poznatiji kao lek za otečene noge i proširene vene. Deluje tako što podstiče cirkulaciju i zateže kožu, pa ubrzava razgradnju celulita i smanjuje njegovu vidljivost. Vlaži i osvežava kožu. Za to je posebno zaslužan escin, još jedan biljni saponin .

Kako napraviti dobar izbor?

Mnogi preparati za  celulit imaju ove sastojke, ali opet ima raznih cena i izbor onog može biti vrlo težak.

Iskustva korisnika su možda najbolje merilo uspešnosti jednog preparata protiv celulita  i na tom polju „Celuleks“ je gel kojim su sve žene zadovoljne. Uostalom, pročitajte jedno takvo iskustvo.

A evo i šta treba da očekujete od jednog dobrog gela protiv celulita kao što je Celuleks.

Brzo vidljivi rezultati

Poslednje što želite jeste da potrošite silne pare na kupovine jeftinih krema i gelova protiv celulita koji uopšte ne deluju. Kada je realno očekivati rezultate? Pa, posle 2 nedelje već bi trebalo  da budu vidljivi.  Osim  toga, još je bolje ako  izaberete gel kod kojeg odmah možete primetiti kako zateže kožu. Svaka od ovih biljaka radi svoj deo posla u borbi protiv celulita i ne donosi rezultate preko noći, ali ako napretka nema ni posle 2 nedelje, teško da ćete uopšte hteti da nastavite sa ovakvim načinom tretmana. Zato je bitno da gel daje brzo vidljive rezultate i podstiče vas da nastavite borbu do kraja.

Prijatan osećaj

Mnogi gelovi protiv celulita imaju efekat grejanja i to ume da bude jako irtitantan osećaj, posebno leti. To je ujedno i period tokom godine kada smo i najviše zabrinuti zbog našeg celulita i kada se on najviše vidi. Zato je najbolje potražitii preparat koji nema ovaj efekat, ili još bolje – koji ima efekat hlađenja.

Celuleks je jedan taklav gel. On sadrži i sastojke na bazi mente i osećaj hlađenja je dug i prijatan , čak i tokom vrelih letnjih meseci.  To što  je nešto lekovito i delotvorno., ne znači da mora  da bude tortura i da morate da trpite neprijatnosti. Lepota ne mora uvek da boli – može i da prija!

 Veliki procenat aktivnih sastojaka

Gotovo svaki prirodan gel protiv celulita ima slične sastojke, a dominiraju, bršljan, kofein i divlji kesten. Ono što je najbitnije jeste da obratite pažnju koliki je udeo tih aktivnih sastojaka u ostalim sastojcima , jer od njih zavisi i efikasnost gela.

Celuleks ima najveći koncentraciju aktivnih sastojaka  od svih gelova na našem tržištu i zato je i toliko efikasan u borbi protiv celulita. Osim toga, u  njemu nema hemijskih komponenti i 100% je baziran na prirodnim sastojcima.

Ovakvi potpuno prirodni preparati imaju i svoju manu, a to je kraći rok trajanja. Ipak, ako hoćete rezultate, gel treba da koristite na koži, a ne kao ukras na polici.

Celulit je čest problem žena i smatra se da postaje sve veći u današnje vreme. Mnogo je razloga za to – više vremena provodimo sedeći nego u aktivnostima, hranimo se manje kvalitetnom hranom. Posledica toga su nagomilani toksini, masne naslage i kvržice u potkožnom tkivu koje vašoj koži daju taj ružni izgled pomorandžine kore.

U tim uzrocima leži i rešenje.

·        Vežbajte i krećite se, dovoljno je i pola sata hoda dnevno da pomognete telu da razgradi masnoće.
·        Izbegavajte slatkiše, masti i gazirano. Sve to je pravi lepak za celulit.
·         Jedite zdrave i sveže  namirnice i  pijte puno vode. Vitamin C je odličan u razgradnji masnih naslaga, očuvanju zdravlja kože i borbi protiv toksina pa ga uvrstite u vašu ishranu što više.

Sve to potpomognite spoljašnim stimulansima, a najbolje je redovnom primenom anticelulit gela koji ima sve gore navedene karakteristike.

Zapamtite – celulit je vrlo komplikovan i još sasvim nerazjašnjen problem. Takvo je i njegovo lečenje. Zahteva složenu formulu koja pokriva više polja, a koja je ujedno i  prirodna. Možda ne nestaje preko noći, ali ako ste uporni u svojoj nameri, uz pravi gel protiv celulita ćete ga se sasvim sigurno rešiti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Popunite *

Copyright Doktor online 2020
Tech Nerd theme designed by FixedWidget