Kako da znamo da je vreme za detoksikaciju organizma i kako je obaviti

detoxKako je vreme prolazilo čovek je svoju ishranu sve više menjao. Počeo je kao biljojed (a nisu mu bili potrebni životinjski proteini da bi preživeo), a u današnjem vremenu se pretežno hranimo mesom, uz određenu količinu voća i povrća. S vremena na vreme svakom živom biću, a posebno čoveku je potrebna detoksikacija organizma.

Znaci da Vam je potrebna detoksikacija organizma

Ukoliko se osećate umornim, ako imate slabiju ili lošu koncentraciju, kada osećate glavobolju, imate neke probleme sa kožom, sve više i više imate neugodan zadah a ni miris tela Vam nije baš najlepši, a tu su i depresija, pojava kandide, loša probava, prerano starenje i zatvor. Ovo su samo neki od simptoma kada biste trebali da razmislite o detoksikaciji organizma. Ne sme se zaboraviti cilj detoksikacije organizma, jer on nije skidanje preteranih kilograma, već poboljšanje ili povratak zdravlja Vašeg imunološkog sistema i čitavog tela.

Pozitivne posledice detoksikacije organizma

Prilikom čišćenja organizma veoma brzo ćete primetiti da Vam se povećala energija, Vaša koža će povratiti prirodnu boju, probava više neće predstavljati probleme, a koncentracija će Vam biti bolja nego ikada. Detoksikaciju organizma možete i trebate da sprovodite nekoliko puta u toku godine. Postoji nekoliko tipova detoksikacije, i nijedan ne može da da rezultate od danas do sutra. Čitav proces traje i mora se biti strog prema sebi kako bi sve prošlo onako kako treba.

Ostali korisni saveti

Za početak kao i za čitav proces detoksikacije organizma je veoma bitan odmor. Stručnjaci preporučuju barem 8 sati spavanja. Sledeća bitna stavka, pored ishrane koja je broj jedan, je umereno vežbanje. Da li ćete odabrati svakodnevno šetanje, ili neki blaži kardio trening – svejedno je, bitno je da se dnevno bar malo krećete. Ukoliko ste se odlučili za šetanje ili neki vid trčanja, a nije napolju zima, to je još bolja kombinacija. Svež vazduh je takođe jedan od činilaca koji pozitivno utiču na čišćenje organizma od toksina i nepotrebnih materijala. Nakon odrađene fizičke aktivnosti, kada se vratite u svoju kuću ili stan, prilikom tuširanja puštajte naizmenično hladnu pa toplu vodu. Ovaj vid tuširanja povoljno utiče na cirkulaciju, pa je iz tog razloga i on od koristi kada je detoksikacija organizma u pitanju.

Neke namirnice koje su dobre za detoksikaciju organizma

Neizbežan je zeleni čaj. Mnogi se u njega kunu i govore da im on produžuje život. Takođe, tu je i univerzalni lek đumbir, čaj od semenki lana, kao i čaj od koprive. Svaka od navedenih namirnica se veoma lako može nabaviti i to po relativno pristupačnoj ceni, tako da se nemojte libiti ukoliko želite da sprovedete potpuno čišćenje Vašeg organizma od toksina. Preuzmite stvar u svoje ruke i za nekoliko dana, do dve nedelje videćete i ono bitnije – osetićete promene u Vašem telu. Snaga će da preplavi Vaš organizam i imaćete toliko energije koliko želite za sprovođenje svakodnevnih aktivnosti, pa i više. Treba naglasiti da detoksikaciju organizma ne bi trebale da rade trudnice, dojilje, ali ni deca. Isto tako ne treba da je rade anemični ljudi, ljudi koji boluju od dijabetesa, kao ni oni sa autoimunim bolestima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Popunite *

Copyright Doktor online 2018
Tech Nerd theme designed by FixedWidget