Šta je sve dobro znati kada poželimo izbeljivanje zuba

Ukoliko ste primetili da se boja vašeg osmeha promenila, te da vam se javljaju tamne fleke na zubima, sigurno je da ste poželeli izbeljivanje zuba i vraćanje nijanse niske bisera. Pre nego što vam otkrijemo koji su to sve načini za izbeljivanje zuba koje možete primeniti, pitamo vas da li ste imali neke od loših navika koje dovode do ove pojave i objašnjavamo zbog čega svaka od njih negativno utiče na boju zuba.

Izbeljivanje zuba

Koje navike su loše za izbeljivanje zuba?

Za početak, konzumacija brze hrane, slatkiša i gaziranih napitaka, kao i kafe i tamnih čajeva, znatno je štetna za izbeljivanje zuba. To vam je sigurno poznato i od pre, te ukoliko ste imali ove loše navike, sada je red da promenite svoj jelovnik, kako biste pospešili delovanje prirodnih kura za izbeljivanje zuba ili pak onih primenjenih kod zubara.

Sve ove namirnice, naime, menjaju baznu kiselost usne duplje, te dovode do stvaranja loših bakterija i glavni su neprijatelji koje prirodno, ali i ono lasersko, izbeljivanje zuba može imati. Zato bi bilo dobro da u kafu od sada dodajete po malo mleka, umesto gaziranih pića konzumirate sokove od ceđenog voća, a slatkiše zamenite sa grickanjem voća, koje je prirodni čistač i glavni saveznik za izbeljivanje zuba.

Na ovaj način, možda će se situacija donekle i sama od sebe popraviti, ali vi ćete se sigurno bolje osećati i pospešiti svoj imunitet.

Redovno pranje zuba

Za izbeljivanje zuba od izuzetnog je značaja i da redovno perete zube, odnosno vodite računa o higijeni usne duplje. Pranje zuba ne treba preskakati, pogotovo ako je izbeljivanje zuba vaš cilj, i poželjno bi bilo koristiti paste specijalno za ovu namenu.

Pored paste za izbeljivanje zuba, od velike važnosti biće vam i konac za zube, koji čisti sva ona mesta do kojih četkica ne dopire, odnosno tečnost za izbeljivanje zuba, koja neutrališe postojanje štetnih bakterija.

Prirodni načini za izbeljivanje zuba

Za izbeljivanje zuba veoma je učinkovita i smeša za ispiranje od jabukovog sirćeta i vode, koja se može koristiti uveče i koja značajno može uravnotežiti baznu kiselost usne duplje. Pored ove tečnosti i pomenutog grickanja jabuke u sitnim zalogajima, za izbeljivanje zuba savetuje se i da upotrebljavate jagode, jer polovinom samo jedne jagode možete očistiti zube u potpunosti. Na isti način za izbeljivanje zuba koristite i unutrašnjost kore od banane, kako bi sve fleke nestale.

Važno je napomenuti da nakon ovih prirodnih kura treba obavezno oprati zube pastom za izbeljivanje zuba, kako biste poboljšali celokupan učinak i na ovaj način pokušali da vratite blistavost svom osmehu.

Izbeljivanje zuba najučinkovitije kod zubara

Iako se prethodni načini za izbeljivanje zuba mogu pokazati manje ili više uspešnim, zapravo je izbeljivanje zuba najučinkovitije kod zubara, jer pruža očigledne i dugotrajne promene. savet je da se pre nego što zakažete izbeljivanje zuba konsultujete sa svojim stomatologom, te dogovorite vrstu tretmana koja će se koristiti. Takođe, veoma je bitno da izbeljivanje zuba uvek obavljate u zubarskoj ordinaciji, a nikako u kozmetičkom salonu, jer oštećenje zuba može prouzrokovati i mnoge bolesti u organizmu.

Stoga, ako je vaš silj blistav osmeh, zakažite pregled kod zubara već danas i dogovorite neki od tretmana za izbeljivanje zuba – verujte, bezbolni su!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Popunite *

Copyright Doktor online 2020
Tech Nerd theme designed by FixedWidget