Kako ogrlice za bebe pomažu kod nicanja zuba?

Ćilibarske ogrlice

Nicanje prvih zubića može biti izrazito bolno za Vašu bebu i može prouzrokovati kako uznemirenost, tako i mnoge neprospavane noći.

Onda kada glodalice i druge igračke za žvakanje više nisu dovoljne, kada gelovi i masaža desni ne pomažu u zadovoljavajućoj meri, biće dobro da se prisetite prirodnih pomagala i pomislite na – ogrlice za bebe.

Širom sveta poznate i priznate u ublažavanju ove vrste tegoba, ogrlice za bebe rađene od ćilibara potpuno su prirodan način za umirivanje svih poteškoća koje uzrokuje nicanje zuba, a koje mogu potrajati i do druge godine deteta. Upravo zbog toga Vam ih danas predstavljamo.

Šta su, zapravo, ogrlice za bebe?

Ogrlice za bebe ovog tipa rađene su od baltičkog ćilibara. One su pravljene ručno, te se svaki ćilibarski kamenčić razlikuje od ostalih. Veoma su praktične, a mogu se birati u svim nijansama braonkaste boje.

Ove ćilibarske ogrlice predviđene su za svakodnevno nošenje, jer baltički ćilibar u dodiru sa kožom ispušta umirujuća ulja koja pozitivno deluju na dete.

Na samom početku nošenja, preporuka roditeljima jeste da paze da dete ne gricka ovu ogrlicu, prosto iz razloga što je ona namenjena drugačijem načinu ublažavanja tegoba zbog nicanja prvih zuba.

Širom sveta je poznat njihov učinak, te su stekle popularnost jednog od najpoznatijih prirodnih preparata, pogotovo kada su deca u pitanju. Odnedavno, počele su da se prodaju i kod nas, te je i u našoj zemlji sve više zadovoljnih roditelja čije bebe ih koriste.

Da li su prilagođene svakoj bebi?

Da, ogrlice za bebe jesu prilagođene svakoj bebi. Dužine od otprilike 37 cm, u zavisnosti od veličine perli, sa koščom za zatvaranje koja je potpuno bezbedna, ćilibarske ogrlice za bebe pogoduju kako dečacima tako i devojčicama.

Kako su ručno rađene i perle i ogrlice, tako se vodilo računa i onjihovoj sigurnosti za decu, te se svaka kuglica nalazi između čvorića koji onemogućavaju kudanje ogrlice ili njeno upropašćavanje.

Istovremeno, ogrlice za bebe su i udobne, te ih dete neće osećati ni dok spava, te neće obraćati pažnju ni na to da ih sve vreme nosi, što je posebno važno u za bebu aktivnom periodu nicanja zuba.one su, istovremeno, i dobar „modni detalj“, kako za dečake tako i za devojčice.

Kako one tačno deluju?

Ćilibarske ogrlice za bebe deluju umirujuće na bebu jer u dodiru sa kožom ispuštaju minimalne količine ulja koje je blagotvorno za čitav organizam. One ne samo što olakšavaju tegobe sa nicanjem zuba, već i veoma pozitivno utiču na bebin imunitet.

Kao prirodni preparat, ogrlice za bebe su ono što se može bez bojazni kombinovati sa raznim gelovima za umirivanje desni, ali i manuelnom masažom koju ćete s vremena na vreme svakako morati da sprovodite.

Ono što je, međutim, sigurno, jeste da ove ogrlice za bebe omogućavaju mirne i prospavane noći, te neuporedivo lakše podnošenje rasta prvih zuba, koje zna da izazove i veće probleme kod beba od uznemirenosti, svraba i bola.

Stoga Vam preporučujemo da ovaj lekoviti „modni detalj“ što pre nabavite, bez obzira na konkretan uzrast i pol svog deteta, jer će ogrlice za bebe omogućiti da i ovaj period detinjstva što bezbolnije prođe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Popunite *

Sadržaji na sajtu su informativnog karaktera i ne mogu biti zamena za stručni medicinski savet.
Tech Nerd theme designed by Siteturner