Kako rešiti problem erektilne disfunkcije?

Erektilna disfunkcija se češće javlja muškarcima preko 40 godina, iako se može javiti i mlađima. Organizam stari i to je u neku ruku i normalno, mada je dokazano da muškarci i sa preko 70 godina mogu da dožive redovnu erekciju. Ovaj problem se javlja i kod ljudi koji su orkuženi stresnim situacijama kao i tim ljudima koji su češće nervozni.

Eriktilna disfunkcija

 

Jednostavno – trudite se da kada dođe do čina odnosa – budete maksimalno skoncentrisani samo na taj momenat, izbacite iz glave sve stresne situacije koje ste doživeli tokom dana i posvetite pažnju direktno i samo Vašoj partnerki. A ono najbitnije, nikako nemojte da mislite o tome da li i koliko ćete uspeti da izdržite u krevetu. To ponovo stvara dodatnu nervozu i dovodi do erektilne disfunkcije. Naravno, stres i nervoza su na bavi psihe, dok erektilnu disfunkciju prouzrokuju i oboljenja srca i krvnih sudova, holesterol i još nekoliko sličnih bolesti.

U suštini sve što je povezano sa krvnim sudovima i pumpanjem krvi iz srca. Morate dobro da shvatite da erektilna disfunkcija nije bolest – to je poremećaj koji utiče na svest muškarca i koji najčešće može da se reši sa nekoliko manjih promena u načinu života.

Krenite da se bavite sportom i izmenite Vašu ishranu

Kada ste prepoznali problem – odmah prvo što treba uraditi je da popričate sa Vašom partnerkom. Ako je ona prava – sigurno će Vas razumeti. Erektilna disfunkcija svakako počinje u mozgu i tu treba tražiti i rešenje. Budite smireni i ne obraćajte pažnju na stvari koje se u tom trenutku ne tiču direktno seksa. Krenite da vežbate trbušnjake, oni su odlični za poboljšanje erekcije, a ni trčanje Vam je veoma dobro. Ukoliko ste u mogućnosti i imate vremena krenite i u teretanu. Erektilnu disfunkciju ćete rešiti i ukoliko izbacite nekoliko stvari iz svog jelovnika, a ubacite lakšu hranu, kao što su ribe i voće i povrće.

Uz eliminaciju erektilne disfunckije i čitav Vaš organizam će Vam biti zajvalan na tome. Probajte i videćete promene.

Ne kaže se džabe „Zdravlje na usta ulazi“. Kada uklopite izbacivanje stresa iz Vašeg života sa sportom i zdravijom ishranom – polako ali sigurno će erektilna disfunkcija da bude samo prošlost i ništa više.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Popunite *

Copyright Doktor online 2020
Tech Nerd theme designed by FixedWidget