Neka Vaš osmeh zablista: fasete za zube

Fasete za zube

Mnogi modni urednici redovno ističu kako je osmeh najbolji aksesoar, te je veoma važno njime privući pažnju. To se može učiniti jedino ukoliko su zubi blistavi i beli, savršenog oblika.

Uz njih, neće Vam biti potrebna upadljiva odeća, nakit ili šminka – sve ćete postići samo svojim zanosnim osmehom. Da biste to učinili kako treba, mogu Vam itekako pomoći fasete, pravi hit u svetu i kod nas.

Zašto su fasete postale toliko popularne?

U trenutku kada je popularnost izbeljivanje zuba dostigla svoj vrhunac, i fasete su „isplivale“ na površinu i postale značajna konkurencija ovoj intervenciji. Zašto? Pre svega zato što kompozitne fasete nisu samo još jedna kozmetička novost, već mogu u potpunosti rešiti problem svima onima koji su nezadovoljni bojom i oblikom svojih zuba.

Naime, fasete su ljuspice koje se stavljaju preko prenjih zuba kako bi sakrile njihove nedostatke. Mogu se raditi od kompozitnih materijala ili porcelana, te postoje kompozitne i porcelanske fasete. I jedne i druge uspešno rešavaju sve probleme sa zubima, od boje, odnosno tamnije nijanse zuba, koju mogu izazvati loše životne navike ili starost, do popravke okrnjenih zuba, polomljenih zuba, onih koji su oštri ili čiji oblik jednostavno nije estetski zadovoljavajući…

Dobra vest je i da fasete mogu potpuno rešiti problem i onima koji imaju razmak između prednjih zuba ili su im zubi uopšte razmaknuti, jer fasete oba tipa mogu popuniti i ove praznine.

Upravo tako – sve poteškoće koje ste mogli imati sa zubima sada možete uz fasete uspešno rešiti.

Treba napomenuti i to da je gotovo svejedno da li se odlučujete za kompozitne ili porcelanske fasete, jer i jedne i druge omogućavaju prirodan izgled zuba. Jedina razlika među njima je u tome što su prve, rađene od kompozita, jednostavnije za popravku, a rade se u okviru jedne posete zubaru. Druge, porcelanske fasete, mnogo su dugotrajnije, ali je za njihovo postavljanje potrebno i do nekoliko odlazaka kod stomatolga, dok su samim tim ujedno i skuplje.

Kada, gde i kod koga treba raditi fasete?

Kako su fasete estetska intervencija, možete ih raditi u svako doba godine, ali obavezno kod stomatologa u njegovoj ordinaciji.

Ovo posebno napominjemo stoga što su fasete, kao i izbeljivanje zuba, postali veoma popularne kozmetičke „operacije“ te su i mnogi kozmetički saloni počeli da nude ovakvu vrstu usluge.

Odgovor je, dakle, da se nikako ne okrećete ovakvim ponudama, već da fasete ukoliko se za njih odlučite obavezno postavi stomatolog, koji će ujedno odrediti i koji tip faseta je najbolji za Vas.

Kome su zabranjene?

Vodite računa i o tome da se fasete ne mogu raditi onima kojima su zubi postavljeni jedni preko drugih, jer u tim slučajevima fasete brco pucaju i do kraja se oštete. Takođe, onima koji škripe zubima dok spavaju ili imaju loš zagrižaj takođe se ne preporučuje stavljanje fasete.

Vaš stomatolog će najbolje oceniti i to da li su potrebne neke intervencije pre postavljanja faseta – na primer, fasete se ne mogu postavljati na zube oštećene karijesom, te će morati prvo da dođe do popravke zuba kako bi se to rešilo i stvorili uslovi da se fasete postave.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Popunite *

Sadržaji na sajtu su informativnog karaktera i ne mogu biti zamena za stručni medicinski savet.
Tech Nerd theme designed by Siteturner