Upotreba prave kozmetike je ključna za zdravu kožu i telo

Kozmetika Nega lica

Svi znamo da uredan izgled mnogo govori o čoveku, ali se mnoge osobe prilikom kupovine proizvoda za higijenu i kozmetiku susreću sa velikim problemima. Svaki kozmetički proizvod, nažalost, nije pogodan za svaki tip kože i kose, pa je preporučljivo da se pre kupovine dobro provere karakteristike proizvoda, jer sa pogrešnim proizvodom lako možete imati više štete nego koristi.

Prilikom kupovine u fizičkim prodavnicama često se susrećemo sa problemom akcija, jer mnoge nemaju željeni proizvod, pa zato veliki deo ženske populacije u poslednje vreme sve češće koristi kupovinu preko interneta. Da bi vam kupovina bila što lakša i da biste se uverili da proizvod nećete preplatiti, preporučujemo korišćenje portala za uporednu kupovinu, kao što je Idealno.rs, gde možete lako da uporedite ponude istog proizvoda kod različitih prodavaca. Dalje u ovom članku pročitajte više o izboru kozmetike u odnosu na vaš tip kože i kose.

Nega kose

Svako od nas se pita kako da dođe do zdrave i sjajne kose, koja će prosto da puca od zdravlja? Izbor pravih proizvoda za negu kose predstavlja kompleksan pojam, jer oni moraju da budu kozmetički proizvodi prilagođeni tipu i dužini kose, a pored toga, važan je i sam kvalitet. Da bismo očuvali zdravlje i lep izgled kose, nažalost, danas nije dovoljan samo kvalitetan šampon.

Osobe koje se susreću sa suvom ili ispucalom kosom, treba da koriste maske za kosu kako bi sačuvali zdravu kosu, uz obavezno korišćenje balzama nakon samog pranja kose i primenu hranljivih ulja na isušene i ispucale krajeve kose. Takođe je preporučljivo i korišćenje manje agresivnih ili više prirodnih farbi za kosu i ređe pranje, odnosno povremena upotreba suvih šampona koji zamenjuju pranje.

Slično tome je i sa masnim tipom kose, gde se preporučuje češće pranje kose, ali ipak nije dobro preterivati, jer često pranje kose samo ubrzava pojavu sebuma. Preterivanje sa upotrebom balzama i ulja se ne preporučuje, jer na taj način dodatno mastimo kosu. Izuzetno masna kosa ponekad zahteva primenu posebnih šampona sa magnezijumom koji kontroliše funkcionisanje lojnih žlezda.

Poseban tip kose predstavlja problematična kosa, koja se odlikuje nekontrolisanim opadanjem, peruti i drugim specifičnostima. Upotrebom odgovarajućih preparata možemo da ublažimo ove simptome ili da ih dugoročno eliminišemo.

Nega kože

Nega kože lica je danas veoma jednostavna, jer nam tržište kozmetike nudi širok izbor korisnih i takođe povoljnih kozmetičkih proizvoda, a istovremeno nam otežava stalno zagađenje, sve više štetni sunčevi zraci i mnogi poremećaji hormonskog sistema. Svako problematično stanje kože lica ili tela je moguće ublažiti primenom odgovarajućih krema, masti, losiona, balzama, tonika, maski, seruma i gelova. Više o izboru odgovarajuće kozmetike možete videti ovde:

Za masnu kožu je karakteristično prekomerno lučenje velikih količina masnoće, koja u kombinaciji sa mrtvim ćelijama kože dovodi do začepljenja pora, a kao posledicu dovodi do neprijatnih akni i mitisera. Takvi problemi se često javljaju usled nepravilnog održavanja kože, pa je zato moguće postići poboljšanje samo izmenom životnih navika i upotrebom odgovarajuće kozmetike. Osobama sa masnom kožom se preporučuje redovno obavljanje pilinga i korišćenje maski za čišćenje, jer na taj način omogućavamo koži da diše i uklanjamo izumrle ćelije i čestice nečistoća. Takođe, tu pomažu i kreme, gelovi i tonici koji sadrže salicilnu kiselinu koja usporava zapaljenja i deluje kao hemijski piling.

Suva i osetljiva koža u principu zahteva češću i precizniju negu. Preporučuje se upotreba hidratantnih krema i tonika, koji vlaže i dubinski hrane kožu. Pored dnevne kreme, preporučuje se i nanošenje noćne kreme, kao i dodatni sloj hranljivih masti kada je ovaj tip kože izložen ekstremnim vremenskim uslovima. Vlasnicima suve kože se preporučuje da ne koriste često piling. Posebnu pažnju moraju da obrate prilikom depilacije, jer različite pene i gelovi za brijanje mogu dodatno da iritiraju kožu. Zato je preporučljivo kožu nakon depilacije nahraniti posebnim losionima za hidriranje.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Popunite *

Sadržaji na sajtu su informativnog karaktera i ne mogu biti zamena za stručni medicinski savet.
Tech Nerd theme designed by Siteturner