Medicinski turizam u Srbiji

medicinski-turizam

Svake godine raste broj starnih gostiju u Srbiji, a sve je veći broj turista u Beogradu. Stranci dolaze ne samo zbog kulturn-istorijskog nasleđa naše zemlje, već je sve više onih koji dolaze zbog povoljnih medicinskih tretmana u našoj prestonici. Naime, Beograd je postao popularan po uslugama koje pružaju naši priznati palstični hirurzi, ali i stomatolozi, te ne čudi što se stranci odlučuju za naše lekare. A osim stučnosti, medicinske usluge naših lekara su i znatno povoljnije nego u drugim evropskim prestonicama.

Sada više nema pravila kada su turistike ture po Beogradu u pitanju. Zna se da je za vreme božićnih i novogodišnjih praznika najviše gostiju, ali su popularni i prolećni termini za vreme Uskrsa, kao i u vreme letnjih godišnjih odmora.

Medicinski turizam postao je popularan zahvaljujući Internetu, jer je dovoljno da pogledate ponudu i bez ikakvog posrednika možete zakazati svoj pregled. Bilo da je tretman zahtevniji ili je reč samo o intervenciji koja kratko traje, zakazivanje pregleda je odmah dostupno.

Potrebno je samo da odredite datum, izaberete smeštaj i sve će proteći bez većih problema. Naime, ako ne znate koliko ćete se zadržati u Beoogradu, onda je najbolje da pogledate koji su smeštajni kapaciteti u blizini klinke ili ordinacije koju planirate da posetite. Danas su sve popularniji apartmani. Beograd ih ima u ponudi u svakom delu grada, tako da ne morate da brinete da li ćete imati gde da prenoćite. Na bilo kojem kraju grada, bilo kuda, apartmani na dan Beograd nalaze se svuda.

Kvalitet i povoljna cena – sve na jednom mestu!

Ne iznenađuje sve veći priliv stranaca koji su rešili da se prepuste tretmanima srpskih stručnjaka. Jedno je sigurnom, kvalitetna usluga i povoljna cena neće izostati. Odlični materijali, ljubazno osoblje i provereni stručnjaci pobrinuće se da iz ordinacije izađete zadovoljni i sa osmehom!

Kada je stomatologja u pitanju, drastično se razlikuju cene u Srbiji i recimo u Nemačkoj. Naime, da biste ugradili implant u Beogradu potrebno je oko 3000 evra što je pet puta manja cena nego u Nemačkoj.

Plastična hirurgija je sve traženija, pa se u inostranstvu korekcije nosa vrše za oko 10000 evra, a u Srbiji je to moguće i za četiri puta manje novca. Ako se odlučite da povećate usne, beogradski hirurzi ovu intervenciju naplaćuju za oko 400-500 evra, a u Evropi bez hiljadu evra nećete proći.

Dentalni turizam je i te kako zanimljiv strancima, jer su u Beogradu mnoge intervencije čak tri puta povoljnije nego u evromskim zemljama. Naime, pregled zuba u Srbiji košta tek oo 30 eura, dok će vam nemački stomatology ovu uslugu naplatiti i do 100 evra. Za vađenje zuba u Evropi treba najmanje izdvojiti 100 evra, a u Srbiji se ova intervencija naplaćuje pet puta manje. Ugrađivanje krunice u nemačkim ordinacijama koštaju oko 800 evra, a kod nas da bi vam nadogradili krunicu potrebno je da izdvojite oko 100 evra.

Sve veći broj stranih turista ne pogoduje samo medicinarima, već i svima koji se bave iznajmljivanjem smeštaja na dana, pagotou ako su u pitanju apartmani. Beograd je veoma privlačan turistima iz regiona, pa i ako dolaze samo zbog neke medicinske intrvencije, sigurni smo da će poželite da ostanu koji dan duže u našoj prestonici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Popunite *

Sadržaji na sajtu su informativnog karaktera i ne mogu biti zamena za stručni medicinski savet.
Tech Nerd theme designed by Siteturner