Put do savršenog izgleda bez estetskih operacija

Devojka sa kremom

Živimo u vremenima u kojima se težnja ka savršenom izgledu podigla na nivo opsesije. Ulaganja u fizički izgled rastu i na ličnom nivou, ali i na nivou industrije lepote. Svi posedujemo i koristimo značajno više kozmetičkih preparata nego što su koristile naše bake, a osim kozmetike i šminke kojom ističemo našu prirodnu lepotu, sve više ljudi podvrgava se operativnim estetskim zahvatima kako bi kompletno izmenili određene karakteristike svog lica ili tela. I industrija lepote već decenijama se razvija ubrzanim tempom, a njen razvoj učinio je i to da sve širim znanjima o prirodnim proizvodima, ali i najsavremenijim tretmanima do savršenog izgleda možemo doći i bez estetskih operacija. Ukoliko niste naklonjeni estetskoj hirurgiji, otkrivamo vam kako možete unaprediti svoj izgled i bez invazivnih zahvata.

Devojka polje sreća

Redovna hidratacija

Hidratacija je jedan od opštepoznatih imperativa savršenog izgleda. Savet da se hidriramo pročitali smo toliko puta, ali ga često ne razumemo ili ne primenjujemo dovoljno ažurno. Dnevni unos vode od oko dve litre često nije dovoljan ukoliko se hranimo prerađenom i nezdravom hranom, jer šećeri i soli mogu uticati na ubrzanu dehidrataciju. Zbog toga je uz unos vode potrebno korigovati i ishranu i unositi dovoljno sveže i neprerađene hrane. Ovo će se direktno odraziti i na liniju našeg tela. Osim toga, hidratacija kože postiže se kremama sa sastojcima poput pantenola koji vezuju vodu za sebe i zadržavaju vlažnost naše kože. Ovaj vid spoljne hidratacije neophodan je u gradskim uslovima života, zbog velikog zagađenja vazduha.

 

Laserski lifting

Štetno UV zračenje u kombinaciji sa godinama i gubitkom prirodne elastičnosti kože ključni su faktori nastanka bora, opuštanja kože, neujednačenosti tena i smanjenja volumena usana. Zagađenje u vazduhu kroz godine se odražava i na proširivanje pora. Svi ovi nedostaci mogu se umanjiti prevencijom i kontinuiranom brigom o koži, ali kako nismo uvek u mogućnosti da odaberemo uslove života, najsavremeniji tretmani kao što je popularni laserski lifting omogućavaju nam da uklonimo ove nedostatke neinvazivnim putem – bez estetskih operacija. Glavna prednost ovog tretmana je to što je bezbolan, a njegovi rezultati su dugoročni.

Prirodna ulja

Kozmetički proizvodi su u decenijama za nama sadržali veliki broj hemikalija koje bi često rešavale jedan problem na koži, a kao nusefekat stvarale neki drugi. Zato se danas razvija sve veći broj proizvoda baziranih na prirodnim sastojcima, a mogućnost da se edukujemo na ovom polju sve je veća, pa mnogi pribegavaju prirodnim uljima sa ciljem da učine svoj izgled savršenim. Poznato je, na primer, da kokosovo ulje deluje blagotvorno na nepravilnu pigmentaciju kože i smanjuje otoke ispod očiju, a da ulje semena maline ima visok prirodni zaštitni faktor od UV zraka. Pre nego što posegnete za još jednom skupom kremom, informišite se o svemu što priroda daje još od davnina.

Mezoterapija

Mezoterapija je još jedan od sve popularnijih neinvazivnih tretmana koji se odražava na širok spektar nesavršenosti na telu i licu. Mezoterapija podrazumeva ubrizgavanje filera koji sadrže razne prirodne i korisne sastojke poput hijaluronske kiseline, vitamina i minerala. Ovi fileri ubrizgavaju se u mezoderm kože i tako vraćaju njenu ravnotežu, hidrataciju i elastičnost. Na ovaj način mezoterapija umanjuje vidljivost bora i strija. Korisna je u borbi protiv celulita. Njen trenutni efekat je i to da koža brzo nakon tretmana deluje odmornije i blistavije, bez da smo se podvrgli estetskim operacijama.

Sa razvojem znanja i industrije lepote mogućnosti da svoj izgled dovedemo do savršenstva bez odlaska “pod nož” sve su veće. Sitni fizički nedostaci često se mogu odražavati na naše samopouzdanje i zbog toga je važno na izgledu raditi kontinuirano, ali i promišljeno. Informisanje i podvrgavanje neinvazivnim tretmanima kod najpouzdanijih stručnjaka glavni su faktori mudre i dugoročne borbe za savršen izgled.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Popunite *

Sadržaji na sajtu su informativnog karaktera i ne mogu biti zamena za stručni medicinski savet.
Tech Nerd theme designed by Siteturner