Mezoterapija lica kao trend u estetskoj i antiaging medicini

Sve one koji traže brz i lak način da se oslobode celulita, strija, tvrdoglavih masnih naslaga, bora, podočnjaka, pega, fleka, opadanja kose i ostalih estetskih problema i znakova starenja koje muče moderne žene, ali i muškarce, interesovaće mezoterapija. Mezoterapija je nehirurški tretman u estetskoj medicini.

Mezoterapija

Mezoderm je središnji deo kože, a mezoterapija, koja je po njemu i dobila ime, podrazumeva ubrizgavanje specijalnih vitaminskih koktela i hranjivih i aktivnih supstanci u njega. Tako se direktno prilazi problematičnom delu kože i daje mu se ono što mu najviše i treba, efikasno i praktično.

 

Kako je nastala mezoterapija?

 

Ova zanimljiva estetska tehnika nastala je u Francuskoj, 1952. godine. Otkrio ju je Mišel Pistor, prvenstveno kao tretman za vaskularne i infektivne bolesti, sportske povrede i za poboljšanje cirkulacije. Međutim, mezoterapija je brzo izašla iz tih okvira. Od 1952. godine pa sve do sad, otprilike oko 15.000 doktora u Francuskoj i Severnoj Americi koristi ovu tehniku, a taj broj neprestano raste. Da ne pričamo o zemljama Evrope u kojima mezoterapija postaje sve modernija i učestalija.

 

Kako funkcioniše mezoterapija?

 

Specijalni kokteli se ubrizgavaju iglom ili bez nje, neinvazivno, u središnji deo kože onome ko se odluči da se podvrgne mezoterapiji. Sadržaj koktela nije fiksan, nego se menja u zavisnosti od regije koja se tretira i potreba pacijenta, a definitivno se utvrđuje nakon posebnog lekarskog pregleda. Jedan tretman mezoterapije lica nije dovoljan. Da bi poboljašnje bilo vidljivo potrebno je više tretmana, neki kažu između 6 i 12, ali broj tretmana zavisi od osobe i od problema koji je tretitan. Savetuje se i naknadno održavanje. Mezoterapija se smatra vrlo bezbolnom metodom nakon koje se bez perioda odmora i oporavka odmah vraća u normalan i svakodnevni život.

Mezokokteli

 

U suštini, mezokokteli se sastoje od vitamina, kolagena, antioksidansa, organskog silicijuma, lipolitika, minerala, aminokiselina, venotonika, hijaluronske kiseline, odnosno od svega onoga što doprinosi boljoj cirkulaciji, detoksikaciji, razgrađivanju masti, elastičnosti kože, njenoj glatkoći i njenom podmlađivanju. Ove aktivne supstance od kojih se sastoje mezokokteli na duži vremenski period rešavaju problem, nisu samo momentalno rešenje. Preporučuje se da se obrati pažnja da kokteli koji se ubrizgavaju u organizam imaju oznaku CE Class III koja označava da se sve vrši po zakonu i jasno utvrđenoj proceduri, da se sastoje od legalnih suspstanci i da je sve u redu.

 

Antiejdžing tretman (mezoterapija lica)

 

Mezoterapija, bilo da se vrši sa ili bez igle, zapravo je jedna vrsta takozvanog „antiejdžing“ (anti-aging) tretmana, što znači da se bori protiv vidljivih znakova starenja koje niko ne voli, a mezokokteli su i napravljeni sa tim „antiejdž“ ciljem. Zbog toga je možda najbolje sa mezoterapijom okvirno početi nakon tridesete godine. Međutim, mezoterapiji mogu biti podvrgnuti i oni mlađi, počevši od osamnaeste godine, u zavisnosti od problema koji žele da reše. Svi smo svesni kako stres i nezdrava ishrana (a ne samo starenje) utiču na naš spoljašnji izgled.

U Srbiji se mezoterapija lica uspešno sprovodi u nekoliko Anti Aging centara, a za više detalja o ceni ovih usluga pogledajte recimo ovaj link https://www.antiaging.rs/tretmani-za-lice/mezoterapija-lica.

S godinama, naša koža gubi kolagen, hidrataciju, elastičnost, tonus, volumen, odbrambene mehanizme… Mezoterapija u kožu, na neophodnoj dubini, unosi upravo ono što joj fali i što se vremenom gubi, pomažući joj da očuva svoju izvornu svežinu i mladolikost, stimulišući i aktivirajući njene unutrašnje procese koji su se smanjili i pasivizovali. Kaže se još i da je mezoterapija zdrava zamena za botoks, kao i da je manje invazivna od liposukcije. Svakako je jeftinija od ova dva tretmana. Zanimljivo je i da postoji mezoterapija kose, koja sprečava opadanje kose i pospešuje njen rast.

Mezoterapija tela

 

Mezoterapija pomaže kako revitalizaciji lica tako i revitalizaciji tela. Naime, mezoterapija topi masne naslage, čak i one najupornije i najtvrdokornije, i zateže kožu tela. Čak se i posebno preporučuje onima koji nikako ne mogu da se oslobode masnih naslaga sa određenog područja na telu, uprkos redukovanoj ishrani i redovnoj fizičkoj aktivnosti. Moguće je mršaviti, ali ne gubiti masne naslage sa tih kritičnih područja. Tu mezoterapija dolazi u pomoć. Mezokoktelom se kritična područja, poput butina, sedalne regije, stomaka, pa i ruku i nadlaktica, direktno i brzo tretiraju. Oni razgrađuju masne naslage koje ništa drugo nije moglo da otkloni i bore se potiv „narandžine kore“, famoznog celulita.

 

Sa i bez igle

 

Klasična mezoterapija podrazumeva upotrebu igala, ali postoji i neinvazivna mezoterapija koja u suštini radi istu stvar, samo na drugačiji način, mezoporacijom. Mezoterapija bez igle naziva se još i virtuelnom mezoterapijom. U kožu, preko električnih impulsa, dolaze iste one hranjive i zdrave susptance od kojih se sastoje mezokokteli. Mezoterapija bez igle predstavlja usavršavanje same metode.

Ne može se reći koja je metoda mezoterapije, sa ili bez igle, uspešnija, upravo zbog toga što rade na istim principima i sa istim ciljem. Može se reći da je neinvazivna metoda, metoda bez igle, možda bezbolnija, iako mezoterapija sa iglom nije neprijatna. Ukoliko se mezoterapija vrši pre nekog bitnog događaja, poput venčanja i svadbe, preporučuje se neinvazivna metoda, jer nakon nje nema nikakvih tragova, pa ni onih malih, koji svedoče o proceduri.

Mezoterapija je prava mala revolucija u okviru estetske medicine i svakim danom sve više napreduje. Tim tempom se i širi po svetu. Predstavlja mnogo praktičniju, zdraviju, lakšu, bržu i jeftiniju zamenu za tretmane poput botoksa i liposukcije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Popunite *

Sadržaji na sajtu su informativnog karaktera i ne mogu biti zamena za stručni medicinski savet.
Tech Nerd theme designed by Siteturner